Hakkımda

7 Şubat 2016 Pazar

Eş Muvafakatnamesi



Merhaba Arkadaşlar;

Bankalardan kullandığınız ve ya kullanacağınız KONUT kredilerin de size sadece adının söylendiği veya eşinizin imzalaması için önünüze konan bu EŞ MUVAFAKATNAMESİ nedir? Ne için ısrarla bu imza sizden istenir diye merak ediyorsanız paylaşalım;

Medeni kanunumuza göre; eş aile konutu üzerinde bir tasarrufta bulunacaksa diğer eşin rızasının alınmasını istiyor.Konut ile ilgili işlemlerde açıkçası eşinizin mutlak rızasının olması gerekiyor!

Eş rızası olmadan bir işlem yapılırsa ki ipotek bile konabilir buna manide yoktur.Ancak iş şikayete gelir mahkeme huzuruna çıkılır ise hakim bu sözleşmeyi bozabilir, ipoteğin fekkini isteyebilir.

Hal böyle olunca da Ev kredilerinde banka lehine koyacağı ipotek için, ileride sorun yaşamamak adına kullandırdığı krediye konu gayrimenkul için evli olan kişiden mutlaka eşinin rızasını beyan eden bir yazı ve beraberinde kimliğini talep eder.Eş muvafakatnamesinin belirli bir şekil şartı da bulunmamaktadır.

Aslında buradaki amaç şu; genellikle ülkemizde gayrimenkuller erkeklerin üzerine kayıtlıdır. Buda erkeklerin hali hazırdaki barınaklarını da eşinden habersiz bir krediye konu etmesin, sıkıntılı işlere girmesin, girecekse de eşi bunu bilsin ve kararı birlikte versinler.Yani kadınlara pozitif bir ayrıcalık diyebiliriz.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: