Hakkımda

23 Ocak 2017 Pazartesi

Stres Home Stres Atma Evi (İş Fikri)

Merhaba Arkadaşlar;

Bazı girişimci arkadaşlarımız için belki ticari faaliyet oluşturması adına, aklıma gelen bir fikri sizler ile paylaşmak istiyorum.

Malum şehir hayatı, doğadan uzak olmak, sürekli dijital ürünler ile haşır neşir olmak, ayrıca hayatın doğasında olan sıkıntı ve stresler ile her gün iç içe yaşıyor, pisikolojimizi ciddi anlamda sıkıntıya sokuyoruz. Çoğu hastalıkların baş etkeni, başarısızlıkların ana kaynağı stres ... Eğer bazı hastalıklarınız dan dolayı hastaneye gittiyseniz mesela migren diyebiliriz, eğer bir çözüm bulunmazsa hastalığa genel de sebep stres oluyor, ilk dönemler biraz inandırıcı gelmiyordu ancak buna artık inandığımı belirtmek isterim. Zaten kendinizi vücudunuzu dinleyin gergin öfkeli bir anınız da nasıl tepkiler verdiğini sizde hissedebileceksiniz.

Neyse bu işin olan, bir çok insanın başına gelmiş gelebilecek bir kısmı, peki ya stresle nasıl başa çıkmalıyım , nasıl bu durumundan kurtulurum dendiğin de çok fazla seçeneği olan da var olmayan da . Benim fikrim büyük şehir de her an doğada sokakta olamayan, yada istediğini yapamayan insanlara yönelim.

Her bir şey için dükkan açılıyor. Neden stres atmak için dükkanlar açılmıyor? Örneğin bir dükkan kiraladınız ve bu işe gireceksiniz, küçük odalar içerisin de, insanlara özel odalar olarak , oyunlar, çılgınca bağırabilecegi, yada canı yumurta kırmak istiyor ise yumurta kırabileceği, hiç bir şekilde ev pislenecek yok şu olacak diye düşünmeyeceği küçük odalar ve bu odalara ahlaki kuralları aşmadan her türlü fikre yönelik stres atmaya yönelik uygulamalar konabilir. Mesela biraz daha büyük bir oda ve bu odada gerçekten doğal bir ortam insanlar 5 dk da olsa burada ağacın kokusunu alabilse yada zemini komple toprak!hani deriz ya elektrik birikmiş neye dokunsam elektrik çıkıyor, toprağa bas alsın denir , doğruda yok ki imkan en azından bunun gibi bir sürü fikir gelebilir insanın akılına. Yani korku evlerini düşünün orada da bir sürü şeyler var ama bu bahsettiğim daha doğal, daha sağlığa yönelik hatta bu tarz bir yerin içerisinde konunun uzmanlarını da bulundurmak mantıklı olabilir.

Soracaklar olabilir neden siz yapmıyorsunuz diye; bu iş öle hemen az bir para ile yapılacak bir iş değil ayrıca reklamı ve bilinirliği olmadığı için tanıtmak gerekir. Ben bu işi yapsam ; istanbul a yakın mesela şile ömerli olabilir, bu bölgelerde büyük bir tesis kurarak yapmayı tercih ederim.

İş fikrim belki birileri için hayal ve gerçek olur.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: