Hakkımda

13 Ocak 2017 Cuma

Tekafül(İslami) Sigortacılığı

Merhabalar;;

Günümüzde sigortacılık hem dünya da hemde ülkemizde sürekli yaygınlaşarak büyümeye devam ediyor. Bir çok ürün ve sağlık için sigorta ürünü bulunmaktadır.

Bugün bir çok insanın genel itibar ile bildiği klasik sigortacılığın dışında islami esaslara dayandırılan faizsiz sigortacılık modeli olan Tekafül sigortasından kısaca bahsedeceğim.

İsim anlamı; dayanışma yardımlaşma olan tekafül aslında sigorta yaptıran tüm katılımcıların birikimlerini bir havuzda toplanıp, risklerin yani hasarların karşılanıp, kalan kısmınında gene bu havuz üzerinden karın paylaşımını ifade ediyor diyebiliriz.

Normal sigortacılıkta siz primini ödersiniz hizmetinizi alırsınız. Tekafül de ise bu hizmetin yanında belirli bir tarih sonunda kazançta elde etme imkanınız söz konusudur. Ayrıca bu sigortacılıkta islami kurallarda gözetilir , islami esaslara uymayan ürünler pazarlanmaz ve yapılmaz.

Bu tarz sigortacılık şuan ülkemizde çok yaygın değil, öyle ki katılım bankaların da bile istisnaları mevcut, lakin ülkemizde önümüzdeki dönemlerde bu tarz şirketlerin oluşacağı ve hızlı bir şekilde pazara gireceği düşünülüyor.

Bilgilerinize
Saygılarımla

Hiç yorum yok: