Hakkımda

31 Ocak 2017 Salı

S&P 4 Türk Bankasının Kredi Notunu Düşürmüş

Merhabalar;

Kredi değerlendirme kuruluşları ile ilgili daha önceden bir yazı kaleme almıştım. Bu kuruluşlar maalesef istemesekde özellikle finans piyasalarında ciddi söz sahibiler...

O nedenle verdikleri notlar ile, hem ülke ekonomilerine , hem finans piyasalarına kendilerince yön verebiliyorlar. Bu gün basından okuduğumuz ancak Ülkemizin önde gelen 4 büyük bankası için ülkedeki gelişmelerden yola çıkarak Standard Poors not düşürmesi gerçekleştirmişler.

Kendilerince bazı haklı gereklilikleri olabilir sonuçta değerlendirme inceleme yapıyorlar. Ancak ülkemizdeki bankacılık sistemi diğer bir çok ülke uygulamalarına göre gayet iyi durum da, bir çok ülke yada kuruluş şu ekonomik durum da bile ülkemiz de bankacılık lisansı almaya çalışıyor.
Bankalarımız da ciddi ve güzel karlar yapıp, ekonomiye bir çok katkıda bulunuyorlar.

Aslın da bu notun açıklaması şu; daha önce de belirtmiştim, yatırımcılar yada bi şekilde ülkemiz veya ülkemizin kuruluşlarına kredi verecek olanlar bu notlara bakıyor. Notun düşükse ya alacağın tutar azalır, ya maliyetin yükselir yada hiç alamayabilirsin. Özetle denilen şu sen benim kurallarıma uyacaksın yoksa cezanı veririm.

Keşke biz ülke ve kurumlarımız ile bu adamların bu durumu oluşturmasına %0 tolerans versek, neymiş beğenmedikleri ki öğrenip, bak diye gözüne sokabilsek, bunu yapabiliriz. Şimdi bu karar sonrası inşAllah ilgili bankalar, işlerine aynen devam eder, hatta daha agresif piyasa girerler de , raporun etkisi olmaz.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok: