Hakkımda

10 Ocak 2017 Salı

İnstagram'dan Satış

Merhabalar;

Bu aralar çok gündemde olan kiminle iş anlamında birşeyler konuşsam gündeme sanal ortamda ticaret yapmak geliyor.

Bende bu konuda bazı araştırmalar ve işin içinde olan arkadaşlarımdan bazı derlemeler yaptım ve sizler ile bunları kısaca paylaşmak istiyorum.

Malumunuz artık günümüzde sosyal medyayı kullanmayan çok az insan var, kimimiz faacebook, kimimiz istagram vs. bir çok sosyal ağ üzerinden iletişim kuruyor, haber okuyor alışveriş yapıyoruz. Burada gelişen bir ağın yanında ciddi anlamda birde pazar olduğu kesin! Lakin unutulmamalı ki her işte olduğu gibi bu iştede riskler var ve ciddi anlamda işe sahip olanlar bazı bedelleri ödeyenler güzel de para kazanıyorlar şahit oldum. Risk var derken risk varsa kazançta var anlamında yazdığımı bilmenizi isterim.

Mesela yakinen tanıdığım bir arkadaşım karı-koca bankacılık yapıyorlardı ve bazı şeyler istedikleri gibi gitmedi biri istifa etti eşi de istifa etmek zorunda kaldı ve akıllarında olan ticari yapma kararı alarak istanbul da bir bayan giyim mağazası açtılar, tabi bu süreçte acemilikleri olduğu için çok geçmeden işleri yolunda gitmemeye başladı akabinde dükkanı kapatma kararı aldılar. Daha sonrasın da ellerinde kalan malları evlerine götürüp, instagram sayfalarına ağırlık verip burası üzerinden iş yapmaya devam edip diğer yandan da artık bir iş bulup çalışalım diyorlardı, lakin sosyal medya aracılığı ile işleri yavaş yavaş oturmaya başladı ve geliştirmeye başladılar.

Artık gelinen noktada ciddi aylık kazançlar elde ediyor farklı bir iş arayışından çıkmaya başladılar ve çok makul bir iş olmadığı sürece de bir yerde işçi olarak çalışmayı düşünmüyorlar. Şunu söyleyebilirim ortalama kazancı olan bir firma çalışanından çok daha fazla kazanıyorlar buna şahitlik edebilirim.

Ticaret işi cesaret istiyor, sabır istiyor ve çok çalışmak istiyor. Bunu bir gün bende deneyeceğim nasip olur ise....

Saygılarımla

Hiç yorum yok: