Hakkımda

13 Ocak 2017 Cuma

Banka Promosyonu

Merhabalar;

Son dönemlerde çokça konuşulan emekliye banka promosyonu cümlesi dikkatinizi çekmiş olmalı..

Ben bugün bu promosyonu banka nasıl niye veriyor bunlardan bahsetmek istiyorum.

Bankalar mevcut müşterilerini tutundurmak yeni müşteriler kazanmak için bazı müşterilerine promosyonlar sunmaktadır. Bu bazen nakit para bazende kişiye özel hediye (Cep telefonu kıyafet vs.) şeklinde olabiliyor.

Özelikle şirketlerin maaş ödemelerinde banka zorunluluğu getirilmesi, bankalara yeni müşteri kazanmak için bir kapı oluşturdu. Bu durum da da düşünün bir şirket sahibisiniz ve binlerce çalışan elemanınız var , her ay düzenli personel maaşı ödüyorsunuz ve banka için binlerce hesaba para yatması, bu personellerin diğer bankacılık ürünlerinde o bankayı tercih etmesine sebep oluyor ve banka bu yolla gelir elde ediyor. Yani bir kişinin hesabına maaşı yattığında bazen yarısına günlerce dokunmuyor ve bankaya mevduat sağlıyor. Hal böyle olunca da bankalar bu tarz şirketleri elinde tutmak için şirketlere belirli sözleşme şartları karşılığın da ciddi promosyonlar verebiliyor.

Bu promosyon hesaplanırken, kaç kişi maaş alacak ne kadar maaş alacak (yüksek olan maaş daha çok promosyon sağlar) kaç yıllık sözleşme yapacak, bu personellere tahmini ne kadar kredi, kredi kartı çıkar, ne kadar otomatik ödeme ve diğer ürünleri kullanır gibi analizler yapılıyor, ayrıca şirket ile banka ödeme günün de bazen hesapta parayı belirli bir süre tutuyor bunlar dikkate alınarak ödenecek promosyona karar veriliyor.

Sizin de bir işletmeniz var ve 10 kişiden fazla çalışanınız varsa mutlaka maaş ödemesi yaptığınız banka ile promosyon konusunu konuşun derim.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: