Hakkımda

13 Ocak 2017 Cuma

Finansal Danışmanlık (Şirketler İçin)

Merhabalar;

Duymuşsunuzdur piyasada finansal danışmanlık adı altında hizmet veren çok sayıda firma bulunuyor. Bu firmalar ne yapar nasıl çalışır kısaca sizlere bilgi sunmak istiyorum.

Şirketlerin finansal anlamda kredilere banka limitlerine ihtiyaçları bulunuyor. Bu işlemleri kendi bünyelerinde çözmekte, bankalardan kredi kullanmakta zorlanan, bankalar ile iletişimde sıkıntı sorun yaşayan şirketler, bu hizmetler için finansal danışmanlık hizmetini dışarıdan bu danışmanlık şirketlerinden alabiliyorlar.

Buradaki amaç hizmeti alacak olan firma, mali verilerinde nelere dikkat etmeli, kredi limiti almak için neler yapmalı hali hazır da çalıştığı bankalar ile neler yapabilir ödeme denge ve düzenleri vs. gibi konularda bu şirketler hizmet sunmaktadır.

Firma bunların yanında şirket yetkili ve sahiplerine eğitimlerde sunmaktadır. Kredi almakta zorlanan firma bu yolla kredi yollarına daha kolay erişmektedir.

Bunun karşılığında danışmanlık firması bir sözleşme düzenler ve aylık ücret artı kredi tahsisi veya kullanılan kredi üzerinden komisyon alır ayrıca eğitim ve diğer farklı hizmetlerine karşılık ücret talep eder. Buradaki ücretler kredi için %4-10 arasında konuşuluyor. Her firmanın fiyatlaması değişebiliyor.

Zorda kalan firmalar için bir çıkış yolu sunabilir bu danışmanlık firmaları incelemelerini öneririm.

Saygılarımla


Hiç yorum yok: