Hakkımda

13 Ocak 2017 Cuma

Paramı Nasıl Değerlendirmeliyim?

Merhabalar;

Kimimiz aylığından küçükce, kimimiz ticaretten kazandığımız paralardan tasarruf etmeye çalışıyoruz. Bu tasarruflarımız ile ileriye dönük bazı hayallerimiz bulunuyor, bunları yapmak için eldekini mevcut olan birikimimizi de mantıklı değerlendirmemiz şart aslında...

İşin özünde şöylede bir söz var ''Çalışarak zengin olunsaydı hamallar en zengin insan olurlardı'' yani çok çalışmak kadar akıllı kararlar almak, uzman olmasak da makul düzeyde ekonomik ve ülke gelişmelerini takip etmek zorundayız.

Ben buraya uzun uzadıya şunu alın bunu yapın diye yazmayacağım.Belirteceğim bir kaç nokta var karar tabiki sizin...

Az kazanıyor az tasarruf edebiliyorsanız şu dönemde en mantıklı yatırım bence Bireysel Emeklilik BES yani çünkü şuan devlet destekliyor, hiçbir yatırımda sadece kafadan %25 garantilenmiyor ayrıca fonlardanda para kazanıyorsunuz. Tabi BES sistemine gireceklerin uzun vadeli düşünmesi gerekiyor kısa vadede kar etmeniz hayal..Bunun yanında kısa vadeli ise birikimleriniz normal bankaların fon ve günlük mevduat faizlerini değerlendirebilirsiniz.

İkinci örneğim de şu olur ; kazancınız iyi arkada da bir ev arsa gayrimenkul cinsinden alabilecek birikiminiz varsa mutlaka gayrimenkul yatırımı yapın derim. Hatta kredi kullanarak bile yapabiliyorsanız oradaki faiz giderini göze alın çünkü gayrimenkul parası olan için her zaman kazanç demek,yeri gelir teminatınız olur iş hayatınızı kolaylaştırır ticarette, yeri gelir kira kazanırsınız, 3-5 yıl sonra satmak istersiniz mutlaka karla satarsınız..

Çok ayrıntıya girmeden özetledim, yoksa çok fazla yatırım aracı var takip etmekte zorlanıyor insan, ama şunu belirteyim insanımız gayrimenkul ve altın yatırımında hep tercihini kullanıyor.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok: