Hakkımda

24 Kasım 2015 Salı

TAŞIT REHİN KALDIRMA


Merhaba Değerli Okurlar;

Şimdide sizlere taşıt rehin kaldırma işlemi ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım.

Bankalar kullandırmış oldukları taşıt kredilerinde kredilendirilen araca rehin koymaktadırlar.(Eğer ilave farklı bir teminat vermediyseniz genelde bu şekildedir)Söz konusu rehin sizin bankaya olan borcunuz bitene kadar devam eder ve borcun bitmesi ile talebiniz ile kaldırılır.Sizden talep gelmediği müddetçe de aracınızdaki rehin genelde kalmaya devam eder.

Peki nasıl kaldırılır bu rehin?Teknolojiye en çabuk ayak uyduran kurumlar arasında malumunuz bankalar vardır.Bu nedenle bu alanda da yeni gelişmeler olmuş ve 2015 yılının Ocak ayından itibaren E-Rehin diye adlandırılan elektronik rehin uygulamasına geçilmiştir.

Ben sizlere eski ve yeni uygulamada rehin kaldırmayı anlatacağım.

Yeni uygulamada (E-Rehin) rehin kaldırırken; sadece bankaya gidip, talebinizi iletmeniz bir talimat yazmanız yeterli olacaktır ve sistemden otomatik rehinininiz kaldırılacaktır.

Eski uygulamada ise; bankanız size rehin kaldırılması için bir yazı düzenleyecek ve bu yazıyı anlaşmalı notere götürmenizi, akabinde belgede yazılı olan trafik tescile giderek talebinizi iletmenizin akabinde işleminiz yapılmaya başlanacaktır.

Her iki durumda da bankalar sizlerden masraf isteyebilir.Her bankanın uygulaması farklıdır.Hiç bir banka borcu bitmeyen bir kredinin kaldırılması için işlem yapmaz.

Saygılarımla


Hiç yorum yok: