Hakkımda

30 Kasım 2015 Pazartesi

PARA ÇEKME İŞLEMİ



Merhaba Değerli Okurlar;

Bir çok insanın bankalarda hesabı bulunuyor yada bankalar aracılığı ile şahsımıza bir başka kişi veya kurumdan para gönderimi yapılabiliyor.

İşte bu paraların nasıl alındığına, nelerin kontrol edilip, hangi evrak karşılığında ödeme yapıldığına ilişkin kısaca bilgi vermek istiyorum.

Bir bankada hesap açtırıp para yatırmış olduğunuzda; ihtiyaç durumunda, o bankanın ATM sini kullanarak 7/24 bankamatik veya (bazı bankalarda ) kredi kartınızı kullanarak para çekme işlemi yapabilirsiniz.Şuan Türkiye de bir çok bankada ATM den para çekme limiti bulunuyor ve genelde günlük  1.500TL seviyelerindedir.

Ayrıca bizzat şubeye gidip şube gişesinden kimliğinizi ibraz etmek sureti ile de paranızı alabilirsiniz.

Eğer bir bankada hesabınız yok ve adınıza para geldi ise bunu sadece o bankanın şubesine bizzat giderek elden imza karşılığı alabilirsiniz.

Ayrıca sizin müsait olmadığınız durumlarda; yazılı ve ıslak imzalı olarak düzenleyeceğiniz bir talimat ile belirleyeceğiniz bir vekiliniz şubeye gidip para tahsilatını yapabilir.Bu ancak hesabınız varsa uygulanır.Genelde talimat ile para çekme işlemlerinde banka personeli sizi cep telefonunuzdan arayarak sözlü olarak teyit alma ihtiyacı duymaktadır.

Bilgilerinize
Saygılarımızla

Hiç yorum yok: