Hakkımda

12 Kasım 2015 Perşembe

SİGORTA ÜRÜNLERİ




Merhabalar;

Bugün sigorta konusunu ele alacağım.

Bu konuda iki branş bulunuyor elementer ver hayat sigortaları, ben sizlere elementer kısmından bahsedeceğim.

Sigorta aslında firmalar bazında sınırlandırılsa da her ürünün sigortalanabileceğini öncelikle belirtmek isterim.

Örnek verecek olursak DASK deprem, Yangın, Kasko, Ferdi Kaza, Zorunlu Trafik Sigortası, Tarsim kapsamında çiftçilere özgü sigortalar daha bir çok ürün sayabiliriz.

Sigortacılığın tarihi çok çok eskilere dayanmak ile birlikte ülkemizde hala bu ürüne karşı olan kitleler azınlıkta değillerdir.Gerek inanç gerekse farklı sebepler ile bu ürünü uygun bulmayan bir grup gerçekten de vardır.

Şahsi görüşüm sigorta şuan ki şartlarda elzem ve olmasının faydaları zararından daha fazladır.

Şöyle düşünün sizin bir iş yeriniz var ve bütün sermayeniz burası, hırsızlık yangın, deprem, sel vs. sebeplerden ciddi zararlar görmesi durumunda belki de hayatınız alt üst olabilir.Bu durumla karşılaşmamak adına sigorta kurtarıcı bir ilaç oluyor.Çünkü herhangi bir kasıt kötü niyet yok ise sigorta firmanız sizin zararınızı tazmin etmekle mükelleftir. Unutulmamalı ki sigortacı da sigorta ettiren de iyi niyet ilkesi doğrultusunda dürüst davranmalı yalan beyanda bulunmamalıdır.

Örnekleri sayfalarca çoğaltabiliriz.Biz bu ürünü nasıl satarız kısmına bakınca;

İlkemdir; her üründe olduğu gibi referanslarınız önceliğiniz olduğu ve takip ettiğiniz sürece vede siz insanlara fayda zarar analizini yaparak ürünü anlatmanızın akabinde kolaylıkla poliçenizi pazarlayabileceksinizdir.

Özellikle sigorta ettirenlerin, firmaların tekliflerindeki klozları iyi incelemesi gerekir, çünkü bazen ucuz diye yaptırdığınız sigortalar, bir çok tazmin konusunu klozalara eklemeyerek fiyatları daha aşağıya çekebiliyor.Ayrıca sigortalar poliçelerinde asistanlık, çilingir, danışmanlık vs. yan hizmetler sunarak müşterilerinin işlerini kolaylaştırıyor.

Pazarlamacı arkadaşlarımızın ürünü satarken müşteriye net açık bilgi vermesi hem müşterinin yaşayacağı bir sıkıntı esnasında darda kalmasına mahal vermemiş olacak hemde bu müşterisini mutlu etmesi sonucunda daha fazla ve devamlı müşteriye sahip olacaktır.

Saygılarımla


Hiç yorum yok: