Hakkımda

9 Kasım 2015 Pazartesi

BANKA KARTLARI (cards)


Merhabalar;

Bugün ele alacağımız diğer bir banka ürünü ise Kredi Kartı ve Bankamatik veya ATM kartları olacaktır.

Dünya ve ülkemiz üzerinde sıklıkla kullanılan ve kullanımı her geçen gün artan banka kartlarını iki sınıfa ayırabiliriz.

Birincisi; Kredi kartları; bu kartlar sizin talebiniz veya bankaların jest vs. anlaşmaları sonucunda temin ettiği belirli limitleri olan ve bu limitler dahilinde harcama yapmanıza yada nakit çekmenize (Katılım bankaları kredi kartlarında nakit çekim özelliği bulunmuyor, faizsiz olduğu için olanlarda da farklı metodlar uygulanıyor.) imkan sunan kartlardır.Aslında mevzuatlardaki değişikler nedeni ile artık kredi kartı talepleri de hemen karşılanamayabiliyor.Nedenine gelince ; kartı talep eden kişinin sicili, çalışma süresi, elde ettiği geliri vs. sebepler öne çıkıyor.

Kredi kartlarını mantıklı ve gelirimiz nispetinde kullanıp, zamanında ödeme yaparsak sadece faydasını görürüz. Ne var ki; günümüzde durum farklı, bir çok bankadan alınan çok sayıda kart ile taklalar attırılıyor ve faiz ödemek zorunda kalınıyor. Bununla da kalmayıp  bu vesile ile sicilimizi bozulmuş oluyor.

Kredi kartlarını artık hemen hemen bir çok insan biliyor ve kullanıyor, ancak ülkemizde hala ciddi anlamda potansiyel bulunuyor.Kredi kartı satışı için standt kurmaktan, şube içi veya birebir hatta telefon ile irtibat kurarak satış yapabiliriz.En önemlisi de sizinle cagri çalışması olup, kredi kartı olmayan müşterilerinize bu ürünü sunup sonuca ulaşmanız olacaktır.

İkinci olarak ise; Bankamatik veya ATM kartları; bu kartlar ise bir hesaba bağlı olarak, hesapta varolan kendi paranızı alış veriş veya nakit çekimi için kullanmanıza olanak sağlar.Bu ürünü almak isteyen müşterinin her hangi bir banka şubesinden hesap açarak talep etmesi yeterli olmaktadır.
Hesap kartları nakit taşıma riskinizi ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Özellikle belli sayının üzerinde işçi çalıştıran  işyerlerinin maaş ödemelerini bankadan yapma zorunluluğu getirilmesi neticesinde, belki hiç bankada işi olmayan yada olmayacak insanlara dahi hesap açılarak bankamatik kartı temin edilebiliyor.Benim en önemli kitle olarak gördüğüm grup maaş ödemesi alanıdır.Tabi bu noktada müşterinize sunacağınız promosyonlar öne çıkıyor, eğer bankanız bu noktada aktif değilse sizin işiniz ikili ilişkilerden geçmektedir.

Not: Kredi kartının sadece bir ödeme aracı olmaktan çıktığı ve hayatımızın bir çok alanına girmeye başladığını belirtmeyi de isterim.

Azmetmek başarmanın yarısıdır diyor bu yazımızı sonlandırıyoruz.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok: