Hakkımda

24 Kasım 2015 Salı

İPOTEK FEK (İPOTEK KALDIRMA)



Merhaba Arkadaşlar;

Bugün bankaların bir kredilere ilişkin yapmış olduğu ipotek işleminin fekkini yani kaldırılmasını ele almaya çalışacağım.

Her banka kullandırdığı konut kredisi için veya teminata aldığı gayrimenkul için bankası adına risk kadar veya daha üzerinde tutar kadar gayrimenkule ipotek koyar.Bu işlemi kendisini garantiye alıp, kredinin ödenmemesi durumunda bu gayrimenkulu satarak parasını tahsil etmek için yapmaktadır.

Peki krediniz bitti hiç bir ödemenizde sorun yoksa ne yapmalısını?Aslında genelde bankacılar müşterisini arayıp durumu belirtirler, fakat bazende haber vermeyebilirler.Siz bu durumda bankanız ile konuşup ipoteğin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Uygulamada bazı tapu müdürlükleri elden evrak kabul etmeyip, bizzat bankadan taahhütlü posta ile gönderilmesini isteyebilir.Eğer banka gönderecekse ipotek fek yazısını sizden cüzi bir miktarda harç yatırmanızı isteyecek ve işlemi başlatmış olacaktır. Evrağınız ilgili tapu müdürlüğüne ulaştığında işlem gerçekleşecektir muhtemel 1 ile 3 hafta arasında işleminiz sonuçlanacaktır.

Elden bizzat teslim edilen fek işlemlerinde ise ; bankanızın ipoteğin fek edilmesine ilişkin ilgili evrağı size teslim etmesi ve ilgili tapu müdürlüğüne bizzat başvurmanız ve harçları yatırmanız gerekmektedir.Muhtemel süre burada da hemen hemen aynıdır.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: