Hakkımda

18 Kasım 2015 Çarşamba

YAZAR KASA POS CİHAZI



Merhaba Değerli Okurlar;

Pos ve E-Pos konularını kısaca ele almıştık, bu günlerde sıkça esnaf ve işyeri sahiplerince de konuşulan Yazar Kasa Pos cihazlarına değinmek istiyorum.

Biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda alınan yeni kararlar neticesinde bazı sektörler için yazar kasa pos cihaz kullanımlarının zorunlu hale geleceği belirtildi ve bu tarih 2016 yılına gireceğimiz ilk gün ile başlamış olacaktır.Öncelikle bunu bilmenizi isterim.

Nedir bu yazar kasa derseniz;aslında amaçlanan vergi kaçırmanın önüne geçmek adına uygulanan bir iş yani amacı bu...Cihazın özelliği ise kart ile yapılan satışlarda hep kart slipini otomatik vermesi hemde aynı anda işleme ait fişi otomatik kesiyor olması en belirgin özelliğidir.
Özellikle kişilerin ayağına götürülen hizmetlerde (lokanta gibi) otoparklar vs. vergi kaçağının engellenmesidir.Bu nedenle minimize edilen bu aletler elde dolaştırılarak her an fiş kesme olanağı sağlamasıdır.

Her kazanç sahibinin devletine vergi ödemesi tartışılmaz gereklidir.Bu nedenle devletimizin bu uygulaması ile ülkemiz kazanacaktır.Ayrıca esnafında işleyişi kolaylaşacaktır.

Her sektörün bu cihazı alması zorunlu değildir örneğin toptan bir gıda işi yapıyorsanız.Net bilgiyi Muhasebeciniz den ve iyi bir bankacınız var ise kendilerinden alabilir o doğrultuda hareket edebilirsiniz.


Saygılarımla

Hiç yorum yok: