Hakkımda

7 Kasım 2015 Cumartesi

KREDİLER-FİNANSMAN DESTEKLERİ



Merhaba Değerli Okurlar;

Bugün kredi-finansman desteği konusunda nasıl satış yapar?nasıl performansımıza katkıyı olumlu yönde sağlayabiliriz naçizane ele alacağız.
Kredini-finansman desteğinin özü; nakite, ürüne,mala, eve, arabaya, herhangi bir iş yapmak için paraya ihtiyacı olan insanlara, para temin etmek veya ürünü, malı vs. almak vardır.
Kredi-finansman desteğinde genelde müşteriler arayış içerisinde olur ve çoğu zaman bankalara veya finans kurumlarına kendileri ulaşır.Ancak rekabetçi ortamda olduğumuzu düşündüğümüzde, pastanın büyüklüğü kazancı ele alındığında, her zaman şans bizden yana olmayabiliyor ve çoğu müşteriye cazip teklifler ile bankacılar ulaşıyor.Hatta bir iş için birden çok banka arasında mekik dokunabiliyor.
Unutmaması gereken bir diğer konu ise; kredi-finansman desteği pazarlaması yapılırken, piyasadaki oranlar ile sizin kurumunuzun sunduğu oranlar yani maliyet ana etkeni oluşturuyor.Özetle piyasada %0,90 oranlar var iken siz müşteriye bu oranların üzerinde teklif sunduğunuzda ve birde cazip masraflarınız yoksa o işi alma şansınız çok zor ama tabi pazarlamacılığınızı konuşturarak iş çıkarabilirseniz ne ala...

Hedef Kitle Tespiti:


Nakit(Tüketici) Krediler;bu alanda sınırımız yok, cep telefonundan tutunda, saç ekimi, sağlık tedavisi, elden alınmış bir borcun ödenmesine kadar bir çok insanın ihtiyaç duyabileceği kredi türüdür.O nedenle potansiyeli ve riski de yüksektir. Genelde de teminatı da yoktur.Size düşen bazen kapı, kapı dolaşmak, bazen bir elektronik veya mobilya mağazası gibi firmalar ile ortak hareket etmek olabilir.Bu noktada müşteri temininin çok zor olmayacağına inanıyorum.

Konut Kredisi;İnsanların en çok heves ettiği bazen bir evim olsun, bazende yatırım amacı ile başvurulan kredidir.Teminatı olduğu için riskide azdır aynı zamanda bankalarında sevdiği bir kredi türüdür.Özellikle büyük şehirlerde gelişen konut sektörü hemen her semt ve bölgede yaygın haldedir.Büyük projelerde sunacağınız alternatif metotlar yolu ile kendinize bir hazine oluşturabilir yada mahalle mütaahitler ile iyi işler çıkarabilirsiniz.Ayrıca bu noktada emlakçılar sizin için iyi bir kaynak olabilir.

Taşıt Kredileri;Galeri, oto bayiiler ikinci el araç alım satım yapan şahıslar ile kuracağınız ilişki hatta anlaşmalar (otomatik kredi başvurusu ) ile güzel bir potansiyel yakalayabilirsiniz.

Kurumsal ve Ticari krediler konularında çok fazla deneyimim olmadığı için bir şey paylaşamayacağım.Kredi ürünü aslında bankacıların en sevdiği ürünlerdir.Çünkü musluğun başındadırsınız ve genelde müşteri sizi ikna etmeye çalışır.Unutmayın ki her kredi pazarlayanı bağlar ve risk algısı ile hareket etmekte fayda vardır.Aksi durumda çok iş yapayım derken adınız batık krediciye çıkabilir.Bu nedenle müşterilerinizde seçici olmanız yararınızadır.He unutmadan belirtmek isterim;kredi pazarlarken çapraz satış yapmayı unutmayalım;;==)) hedeflerimiz ve performansımız için yakalayağımız bu şansı kaçırmamış oluruz.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: