Hakkımda

28 Kasım 2015 Cumartesi

Kredi Kartı Gecikmeleri


Merhaba Değerli Okurlar;

Bugün hepimizin kullandığı kredi kartlarının ödenmemesi durumunda nelerle karşılaşacağımızı ve sürecini sizlere anlatmaya çalışacağım.

Kullandığınız kredi kartının her ay düzenli ekstreleri siz banka tarafından; post, e-posta, sms gibi iletişim kanalları aracılığı ile bildirilir.

Bu bildirimlerde toplam harcamanızı, ekstrenizin asgari ödemesini (toplam harcamanın %20'si) görürsünüz.Bir çok kişi asgari ödemeyi ödediğinde hiç sorun kalmıyacağını düşünebiliyor ancak bu durum hiçte öyle değildir.

Siz eğer asgari ödemeyi yaptıysanız kartınız aktiftir sorun yok, fakat siz KKB (Kredi kayıt bürosu) kayıtlarında artık kartını tam ödeyemeyen bir müşteri statüsüne girmişsinizdir ve tüm bankalar bu durumdan haberdardır.

İşin özünde banka size her ödeme gecikmesinde bilgi verir taki 90. güne kadar eğer kartınıza 90. güne kadar ödeme yapmadıysanız artık son bir uyarı mektubu alırsınız.Banka artık borcunu öde der ve 15 gün en fazla seni beklerim der eğer anlaşırsanız(bankalar bu aşamada müşteriye 5 taksite kadar ödeme planı da sunabiliyor) sorun yok, anlaşamazsanız 15. günün sonunda artık sizi avukata devreder ve işlemlerinizi bu avukat ile sürdürmenizi ister.

Bundan sonra ne mi olur?; artık KKB niz bitmiştir.Hiçbir bankadan kart veya kredi alamazsınız hatta çek karnesi, pos dahi alma şansınız neredeyse sıfırdır.Sicilinizde böylece bozulmuş demektir.

Özetle şunu söylemek gerekir; Kart borcunuzu düzenli öderseniz kredi kartı kullanımı size sorun çıkarmaz ancak ödemelerde dengeyi bozarsanız artık o kart sizin kabusunuz olur.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: