Hakkımda

1 Aralık 2015 Salı

FATURA TAHSİLATI



Merhaba Değerli Okurlar;

Bugün sizlere hepimizin her ay nasıl ödesem, nereden ödesem diye düşündüğümüz fatura tahsilatları hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağım.

Ülkemizde her ilin kendine özgü ,su, elektrik, doğalgaz, telefon vb. düzenli ödeme gerektiren kurumları bulunuyor.Örnek verecek olursak İSKİ - İGDAŞ -AYEDAŞ - TELEKOM -TURKCELL - AVEA gibi.

Her ay kullandığımız ölçüde faturası çıkan bu hizmetlerin ilgili kurumca son ödeme tarihi belirtilmiş olan makbuzlara bizlere iletilmektedir. Eskiden çoğu kez her bir kuruma gidip, dakikalarca sıra bekleyip ödemesini nakit olarak yaptığımız bu işlerin ödemeleri artık daha kolaylaşmış durumdadır.

Çünkü;bankalar, fatura ödeme merkezleri, ilgili kurumların internet sayfaları üzerinden artık bunları dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Bunun yanında dahada güzeli ve kolayı olan bankalar vereceğimiz otomatik ödeme şeklindeki ödemelerdir.Bu sistem ile gerek kredi kartımız dan gerekse bankada bulunan hesabımızdan hiç zaman kaybetmeden hatta takibini bile yapmadan sistem faturanın son gününde kartınızın limiti yada hesabınızın bakiyesi müsait olması durumunda ödemeyi sorgusuz sualsiz gerçekleştirmekte, hatta size  de bilgi SMS si gönderilmektedir.

Sistemin avantajları; İstediğiniz an geriye dönük rapor alabilir, zaman kaybetmez, güvenli bir şekilde gecikme olasılığını minimize eder.
Olumsuz yanları ise; bazı bankalar bu işlemlerde karttan tahsilat yapılacağı zaman cüzi miktarlarda masraf almakta, sistemde kayıtlı telefonunuz değiştiğinde güncelleme yapmadığınız da ve hesap kart durumunuz müsait olmadığında bilgi alamayacak olmanızdan dolayı gecikmeye girme durumunuzdur.

Özellikle belli bir yaş jenerasyonu, emekli yaşlılarımız bu sistemin ya farkında değil yada zaman harcamayı sevdiği için bu konuya sıcak bakmamakta, hala sıra bekleyerek, her kurumu ayrı ayrı ziyaret ederek bu ödemeleri yapmaya çalışmaktadır.Şahsi tavsiyem teknolojinin bu güzel nimetinden faydalanarak rahat etmeniz olacaktır.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: