Hakkımda

23 Aralık 2015 Çarşamba

Bankacı Olmak İçin Aranan Genel Nitelikler


Merhaba Arkadaşlar;

Ülkemizde bankacılık sektörü gerek insan kaynağı, gerekse teknolojik olarak sürekli ilerleme kaydediyor.
Bankacılığın çalışanlarına sunduğu imkanlar, kariyer vaatleri, özlük hakları , kurumsal yapısı gibi öne çıkan nedenlerden dolayı bir çok yeni mezun bu alana göz kırpıyor.

Anlatanlardan duyduklarımıza göre; bu meslek 2000'li yılların öncesinde çok daha prestijli ve imkanları maddi ve manevi olarak çok daha iyi durumdaymış, ancak özellikle son 5-10 yıldır daralan pazar payı ve karlar nedeni ile imkanlar sınırlanmış, prestiji eskiye nispeten azalmış olsa da hala bir çok özel sektörden daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Peki nedir bu alanda yer bulmanın şartları;

Öncelikle belirtmeliyim ki bu meslek bir asker mesleği, çünkü sıkı bir disiplin, hiyerarşi var ve bunu kırmak gerçekten zor ve buna ayak uydurmak herkesin harcı değildir.Kafanızın net olması gerekiyor ve bu işinde her iş gibi zor ve keyifli yanlarının olduğunu bilmeniz şart...

Bankaların hemen hemen hepsi artık üniversite mezuniyetini en baş koşul olarak koyuyor ve iyi üniversite mezunu olan hatta mümkünse yüksek lisans mezunu, kendisini rahat ifade eden, öz güveni yüksek, giyimi kuşamı düzgün, bakımlı, ahlaklı ve disiplinli insanlara öncelik veriyor.

Büyük bankalar genelde ilan yolu ile CV topluyor, bu CV leri inceleyip teoride uygun olanları sınavlarına davet ediyor, akabinde başarılı olanları, birebir mülakata çağırıyor ve burada karar kıldıkları kişilere tekliflerini sunarak mutabık kalından sonra işe davet ediyorlar.Tabi akabinden genel eğitim süreci ve iş başı ile işe alımı tamamlamış oluyorlar.

Bunlar bilinen yollar ancak, elden CV yani referans ile de bankaların bir kısmı işe eleman alımı yapmıyor diyemeyiz, özellikle tecrübeli bankacı alımlarında veya transferlerinde  referans yolu daha belirginleşiyor.

Saygılarımla

  

Hiç yorum yok: