Hakkımda

16 Ocak 2017 Pazartesi

Topraktan Ev Almak

Merhabalar;

Biraz gayrimenkul piyasası hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Bugün topratan ev almak ile ilgili sohbet tadında bir kaç paylaşımım olacak, belki ilginizi çekebilir.

Gayrimenkul her zaman uzun vadede kazandıran bir yatırım olmasının yanı sıra, insanların ihtiyacıdır aynı zamanda, bir ev sahibi olmak büyük şehirlerde gerçekten önemli çünkü kira gideri aile bütçelerini ciddi anlamda zorlayan bir gider kalemi olarak görünmektedir.

Peki ya bütçesi uygun olmayan, peşinatı olmayan insanlar, daha uygun ev arayan insanlar neler yapmalıdır?İşte burada topraktan ev alma diye adlandırılan konu devreye giriyor, bir nebzede olsa size avantaj sunuyor. tabi bu iş içinde ciddi riskleri de barındırmıyor değil!

Avantajları; evi yapan müteahhit eğer nakite sıkışıksa bu yolu dener, çünkü bankadan kredi alamıyor olabilir veya krediye girmek istemeyebilir. Bu nedenle bankaya vereceği faiz vs masrafı topraktan ev satıp, peşinat alarak kendini finanse etmek isteyeceği için bitmiş olan ev fiyatın dan çok daha uyguna satar. Sonuçta siz evi 6 ay -10 içinde muhtemelen alırsınız zaten. En büyük avantajı ucuza alır, ev bitiminde oturmaya hazır hale geldiğinde hemen prim yapacağı için isterseniz satıp hemen kara geçebilirsiniz.

Dezavantajları; tapu ev bitene kadar sizin adınıza olmayacak,noter sözleşmesi yapılıyor lakin burada aynı yerin başka kişilere satılması söz konusu olabiliyor. Bu tarz satışı her müteahhit yapmayabilir, yapan olursa da tanıdık bulmanız gerekebilir.

Özetle; Topraktan ev almak karlı bir iştir ama içerisinde yüksek risk barındırır. Tanıdık aracılığı ile bu işe girmeniz faydalı olur.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: