Hakkımda

14 Ocak 2017 Cumartesi

Araç Takibi (GPRS)

Merhabalar;

Biraz sayfa başlığının konusu dışında lakin sizlere araç takipleri hakkında bilgi vermek istiyorum.

Özellikle araç kiralama işi yapanlar, sürekli araçla iş yapan firmalar, kurumsal firmalar, şoför çalıştıran firmalar, bu tarz firmalar araçlarının kontrol altın da olmasını, ne zaman nerelere gittiğini kimin kullandığını, hatta ne kadar yakıt kullandığını hızını rolanti süresini vs. bir çok bilgisini görüp, rapor etmek isterler, ayrıca çalınma vb. durumlar için de araç takibi önemli bir konudur.

Peki bu araç takibi nasıl yapılıyor hiç merak ettiniz mi?

Öncelikle bu hizmeti veren ülkemizde firmalar mevcut, bunlar ile belirli bir ücret karşılığın da anlaşıyorsunuz ve onlar sizin araçlarınıza araç takip kutusunun montajını yapıyorlar. Tabi bu cihazın içerisin de bir GSM firmasına ait sadece bu işe mahsus ücrete tabi bir hat bulunuyor, zaten takibi de cihaz dan çok bu hat vesilesi ile yapabiliyorsunuz.Anlaşma yapıldı, cihazlar araca takıldı (görünmeyen bir kısma takılıyor cihazlar) ve siz artık araçlarınızı takip etmek istiyorsunuz.

Bu süreden sonra anlaştığınız firma size özel bir kullanıcı kodu ve şifre ile web sayfasın dan sistemlerine giriş yapmanıza olanak sağlıyor ve buradan cihaz takılı olan tüm araçlarınızı görebiliyor, yetkiniz olan işlemleri bu panel aracılığı ile gerçekleştirebiliyorsunuz.Ayrıca araç içi ses kaydı, kontak kapatma gibi farklı özellikleri de mevcut bu işin...

Ben bu panelde neler yapabileceğinizi kısaca anlatmak istiyorum, araçların her türlü (hız, açılış kapanış saatleri, rolanti süresi vb.) raporunu alabilir, araçlara isim tanımlayabilir, yakıtlarını takip edebilir, canlı trafik görebilir, kişiye tanımlıysa SMS gönderebilir, yetkiniz varsa aracın kontağını kapatabilir, belirli hız, bölge, saat gibi tanımlamalar yapıp sistemin sizi uyarmasını sağlayabilir. Araçlarınızın sigorta, bakım, ve diğer ödemelerini kayda geçip takip edebilir hatta uyarı maili alabilirsiniz. Çok güzel bir uygulama diyebilirim.

Peki bu iş güzel tamamda bu işi kim sürekli takip edecek derseniz;şunu söyleyebilirim 5 ve üzerin de aracını varsa kesinlikle bu iş için personel istihdam etmeniz şart, aksi halde takip edemezsiniz ve gereksiz masraf olur diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: