Hakkımda

10 Ocak 2017 Salı

Bankaların Takipteki ve Takibe Yakın Kredileri Ne Durumdadır?

Merhabalar;

Moodys bankaların takipteki kredi oranlarının biraz artacağını rapor etmiş, bu konu genelde tüketicinin önemsemediği bir konu bankacıların dikkate aldığı bir konu, bende bankacılara yada bu alana ilgi duyan kişilere düşüncemi açmak istiyorum.

Her bankanın kullandırdığı kredilerden bir kısmı maalesef batma riski bulunuyor bu çok doğal bir durum çünkü her girişimcinin işi tutmadığı gibi, her kullandırılan kredinin de geri dönüşü maalesef olmuyor.

Genel ekonomik durum, işsizlik, kur dengesizliği gibi bir çok neden kredilerin ödenmesinde zorluklar çıkartabiliyor. Bazen hep şunu duyup, konuşuyoruz, aman bankacılarda zaten kredilerin kartların gecikmesini istiyor çünkü faiz kazanıyorlar bu yol ile... aslında bu düşüncenin doğru olmadığını söylemek istiyorum nedenine gelince; her bankacı batırdığı krediden dolayı hesaba çekilebiliyor, kariyerini olumsuz etkileyebiliyor hatta bu durum işinden bile edebiliyor bankacıları...

 Belki gecikme için bunlar düşünülebilir ama hiçbir bankacı kredinin takibe gitmesini istemez bu kesin! hatta kredi dosyasının avukata gitmemesi için uzlaşı yoluna gitmek ister, müşteri ile sürekli iletişime girip çoğu zaman uzunca vakit ayırmak zorunda kalabilir.

Maalesef ekonomideki olumsuz hava dağılmaz ise hem bireysel hemde ticari anlamda kullandırılan kredilerin geri dönüşünde sorunlar olabileceğini ülkemiz de %3 seviyelerinde olan takip oranı ufakta olsa artış gösterebilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: