Hakkımda

13 Aralık 2016 Salı

SEGEM Sınavları Hk

Merhabalar;

SEGEM ;Sigortacılık Eğitim Merkezi

Özellikle son dönemde Bankacıların ve Sigortacıların mutlaka CV'lerinde yer alması gereken belgelerden biri olan Sigortacılık Teknik Personel Belgesi için sınavı yapan kurumun Adıdır.

Bu belge olmadan sigorta satış-pazarlaması ve acente kurmak artık imkansız. Özellikle sigortacılık konusunun çok kapsamlı olması, işin ehli yetişmiş kalifiye personellerin sektörde olması , sürekli ilgili kişilerin güncel kalması için bu sınav ve sonrasındaki eğitimlerin olmasının faydalı olduğuna inanıyorum.

Sınavın kesin tarihi yok, genelde banka çalışanları çalıştıkları banka tarafından teşvik edilerek sınava giriyor, sigortacılarda mecbur oldukları için zaten girmeleri ve belgeyi almaları gerekiyor.

Sınavdan geçip belgeyi hak etmek için 100 üzerinde 60 veya üzerinde not alınması şart. Sınavın çok zor olmadığını (birazda olsa çalışmak şartı ile tabiki) toplamda 50 soru sorulduğunu belirtmek isterim.

Sınava giriş ücretli olup, daha detaylı bilgi için aşağıya eklemiş olduğum linkten istifade edebileceğinizi belirtmek isterim.

Bu sınavın sadece bankacı veya sigortacılara has değil; dileyen herkesin (minimum lise ve dengi okul mezunu olmak şartı var) sınava bireysel olarak girip belgeyi almaya hak kazanabileceğini belirtmek isterim.

Her bir belge iş görüşmelerinizde sizlerin bir adım daha öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Saygılarımla
Segem,Segem Sınavı,Segem Başvurusu

http://www.segem.org.tr/default.asp

Hiç yorum yok: