Hakkımda

23 Aralık 2016 Cuma

SPK-SPL- (Sermaye Piyası) SINAVLARI

Merhabalar;

Yarın ve pazar günü Türkiye genelinde SPK sınavları düzenlenecektir.Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.

Özellikle kalifiye eleman seçiciliğin öne çıktığı herkesin artık üniversite mezunu olduğu günümüzde; kurumlar işe alacağı kişilerde ilave bazı donanımlar istiyorlar. Başta finans piyasaları olmak üzere SPK sınavlarına çok önem vermeye başladılar.

Bazı bankalar mevcut çalışanlarının terfilerini bu belgeye bağlamış, bazıları da belli segmetlere bu belgeye sahip olmayanı işe almadığını ilanlarından görebiliyoruz.

*Düzey 1 *Düzey2  *Düzey 3 *Türev Araçlar *Gayrimenkul Değerleme *Konut Değerleme *Kredi Derecelendirme *Kurumsal Yönetim Derecelendirme olmak üzere 8 ayrı belge için sınav düzenleniyor. Yılda genelde 2 kez yapılan sınavlarda geçer not 50 belge almak için ortalamada notunuzun 60 olması gerekiyor. Ders notlarını SPL nin web sayfasından ve kitap evlerinden yardımcı kitap soru bankası bulabilirsiniz.

Özetle şunu belirteyim; benim zaten işim var, ne gereği var buna demeyin çünkü piyasa acımasız bu belgeler size ilave iş imkanı artı değer katacak belgeler basite almayın ve bu belgeler sahip olmaya mutlaka çalışın derim. Hatta bazı kurumlar bu belgeleri olan personeline cüzi de olsa ek ücret ödüyorlar. En azından bir kez girin bu sınavlara....

Detaylı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Saygılarımla
https://www.spl.com.tr/spl/eep/Pdefault.aspx

Hiç yorum yok: