Hakkımda

26 Şubat 2017 Pazar

Bankada Unutulan Para (Zaman Aşımı)

Merhabalar;

Artık banka ile işi olmayan insan sayısı ülkemizde yok denecek kadar az, bu nedenle, bir çok insanın bankalarda hesabı bulunuyor. Kimi insanlar bu hesapları aktif kullanıyor, kimi işi düştükçe, kimi de sadece işleme özel açıp işini bitirdikten sonra bir daha hesabına bakma ihtiyacı duymuyor.

Hal böyle olunca, bankalarda kişisel olarak bakınca pekte umursanmayan küçük meblağlar hesaplarda kalabiliyor, geneli küçük rakamlar olsa bile ciddi rakamlarını unutan kişi ve kuruluşlar bulunuyor.

İlgili kanunda bu tarz durumlarda ; eğer hesapta en son yapılan işlemden sonra 10 yıl boyunca hiç bir işlem yapılmamışsa, hesaptaki para için bankalar ilan çıkıyor, bazı şekillerde duyurular yapabiliyor. Bu duyuruların sonucunda mudilerden bir dönüş olmayıp, para talep edilmediğinde, hesaptaki para doğruca hazineye aktarılıyor.

Eğer sizin veya yakınlarınızdan birinin bu durumu söz konusu ise 17 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili banka şubesine gitmeniz gerekiyor. Acaba bende var mıyım demeyin 31 Aralık 2016 verilerine göre 528.876 hesap ve toplamda 115.Milyon Türk Lirası şuan bu durumda olduğu belirtilmiştir.

Siz de durumunuzu kontrol etmek istiyorsanız aşağıda yer alan linkten sorgulama yaparak durum kontrolünde bulunabilirsiniz.

Yapmanız gereken tam isim soy isim yazmanızdır.

https://www.zamanasimi.org/tbb.xhtml

Saygılarımla

Hiç yorum yok: