Hakkımda

5 Şubat 2017 Pazar

KKB Puanımı Nasıl Öğrenebilirim?

Merhabalar;

Malumunuz KKB (kredi kayıt bürosu) kurumunu ve ne olduğunu artık banka ile az buçuk işi olan herkesin ne olduğunu bildiğini düşünüyorum ve detaya girmeden konumuzun başlığına ilişkin cevabı kısa yazımın akabinde sizler ile paylaşacağım.

Bankalar ve finans kurumların daki geçmişinizi ve güncel durumunuzu ve puanınızı öğrenmek için KKB notunuzu görmeniz , bilmeniz gerekiyor. Bu rapora ve nota ulaşmak artık zor değil, parayı veren düdüğü çalar misali , şimdi anlatacaklarım ücrete tabi yöntemlerdir. Bunlar; Findeks buraya üye olur bedelini öder raporunuzu ve notunuzu alabilirsiniz. Ayrıca artık bir çok bankanın internet ve mobil şubelerinde KKB raporu alma seçeneğide bulunuyor, her bankanın ücretleri farklı olsada ortalama 3-15 TL arasından rapora ulaşma imkanınız bulunuyor.

Peki bu raporu yada notu nasıl ücretsiz alabilirim diyorsanız eğer; bu noktada herhangi bir bankada tanıdığınız, sıkı çalıştığınız bir arkadaşınız var ise bunlardan rica edebilirsiniz. Yada tanıdığınız yoksa kart yada kredi başvurusu yaparak da öğrenebilirsiniz. Ancak bu durumda sizin eğer bu ürünü almama yada alamama durumunuz olur ise puanınızı olumsuz etkileyebilir.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: