Hakkımda

6 Şubat 2017 Pazartesi

KKB Puanı Nedir?

Merhabalar;

KKB puanı veya notu ile ilgili bazı yazılarım oldu, ancak bu konuda bir çok insanın bilgiye ihtiyacı var diye düşünüyorum.

Örnek verecek olursak; orta veya orta üzeri işletme sahiplerin de bile , aman ya bu ay da kartımın asgari ödemesini yapayım yada yapsın eleman, yada eşimin kartını bu ay ödemeyim bir şey olmaz felsefesi yatabiliyor. Oysa ki bankacılar, sadece sizin verilerinize bakmıyor. Şirket sahibi iseniz firmanıza kredi talep ettiğiniz de eşinizin dahi notunu görmek isteyen bankalar olabiliyor. Bu bağlamda KKB puanı herkes için gerçekten önemli....

KKB puanı nedir sorusunun cevabı özet olarak; hazır da çalıştığınız bankalara yaptığınız ödemelerin, mali verileriniz, gelirinizin, güncel bilgilerinizin sonucun da oluşan puanlamadır.

Bu puana bakar bankalar, sadece bankacılar mı? tabiki hayır! bir keresin de hiç unutmam müşterimin evi vardı, kiraya vermek istediğini belirtiyordu, bir kiracı gelmiş vermeden önce KKB puanını öğrenmek istiyordu, sebebini sorduğum da , evlat adama evimi vereceğim ödemeleri nasılmış görmek istiyorum, bankalara borcu var mı , ödemesi düzenlimi? sonuç olarak ev sahipleri dahi bu puan ile karar veriyor.

Belki herkes için önemli değil ancak; bankacılık yapmak isteyen arkadaşların iş başvuruların da eleman alımı yapacak finans sektöründeki şirketler adayların KKB puanlarına da bakarak karar veriyor. Hatta banka da çalışıyorsa bir kişi İnsan Kaynakları belirli aralıklarla personellerinin KKB puanını, borçlulluk seviyesini kontrol ediyorlar.

Saygılarımla

Hiç yorum yok: