Hakkımda

20 Kasım 2015 Cuma

İHTİYAÇ KREDİSİ (Katılım ve Konvansiyonel Bankalar)


Merhaba Arkadaşlar;

Bugün sizlere hemen hemen tüm insanların dönem dönem nadte veya bir mala (çeşitlendirmek çok fala; sağlık, gezi,öğrenim,evlilik vs. vs.) ulaşmak için başvurmak zorunda kaldığı İhtiyaç Kredilerinden bahsetmek istiyorum.Bu yazımda gerek normal, gerekse katılım bankalarının uygulamalarını ele almaya çalışacağım.

Normal Bankalarda İHTİYAÇ KREDİLERİ;

Bankalar kendi kaynakları doğrultusunda planlamalarını yaparak, insanların beklentileri karşılamayı ve bu doğrultuda da yapacakları kredi kullandırımları sonucunda karlılıklarını arttırmaya çalışmaktadırlar.

Birikimi olmayan veya bir şeye ulaşmak adına nakde ihtiyacı olan insanlarda bankaların bu ihtiyaç kredilerine baş vurmak zorunda kalırlar.Genellikle 20.000 TL yi ve 36 ay vadeyi geçmeyen ihtiyaç kredileri insanların bir çoğuna cazip gelmektedir.

Bankalar talepte bulunan müşterisinden, kimlik, gelir belgesi ve imzalatacağı sözleşme ile başvuruyu alır, tahsis kararları ve kişinin mali yapısı ve diğer banka çalışmaları (KKB sorgusu) neticesinde sonuç olumlu ise genelde çok kısa (bazı bankalar bunu saat içinde yapabiliyor) sürede parayı nakden kişinin hesabına geçebiliyor.Burada talepte bulunan kişilere bankacılar genelde çapraz ürün dediğimiz kart, BES, sigorta ve diğer ürünleri satmaya çalışarak aynı zamanda sizlerinde bu banka ile olan ilişkinizi kuvvetlendirmeye çalışıyor.Unutmayın bankacıların çok fazla üründe hedefleri bulunuyor.İhtiyacınız var ise kırmamaya çalışın derim bir bankacı olarak:)
Ayrıca ödeme planınızı oluştururken ihtiyacınızdan fazla tutar talep etmeyin ödeyeceğiniz kadar aylık taksitleri belirleyin bunu bankacı değil siz daha iyi belirlersiniz çünkü harcamanız da kazancınızı da en iyi siz bilirsiniz.

Katılım Bankalarında İHTİYAÇ KREDİLERİ;

Katılım bankaları hiç bir kredisini nakden para olarak müşterisini vermediği gibi burada aynı uygulama faiz olacağı için yapılmıyor.Peki ne yapılıyor derseniz; ihtiyaç duyduğunuz mal ürün hizmet (Dinen caiz olmalı) ne ise o ürünün öncelikle proforma faturasını ürünü yada hizmeti alacağınız yerden temin edip, normal bankalardaki gibi başvuru yapmalısınız.Akabinde sonuç olumlu ise; size tahsis edilen kredi kullandırımı yapılıyor, malı yada hizmeti satan kişiye ödeme gerçekleştiriliyor.

Böylelikle paranın gerçekten bir mal yada hizmet karşılığında kullanıldığı da teyit ediliyor. Genelde bu durumu bilen insanlar bazen suistimal etse de (tanıdıktan fatura alıp, sonra hesabına geçen parayı kendisinin alması gibi) bizler bu durumun doğru ve etik olmadığını belirtmek isteriz.Hiç bir katılım bankası (Bank Asya-Albaraka Türk-Türkiye Finans-Kuveyttürk ve Ziraat Katılım) müşterisine nakden yani para olarak kredi kullandırımı yapmıyor.

İhtiyaç kredilerinde hayat sigortası zorunlu olmayıp, bankalar genelde bu ürün olmadan da kullandırıma sıcak bakmıyorlar ancak siz genede oran, masraf ve sigorta konusunda pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.



Saygılarımla

2 yorum:

Joyce Hillary dedi ki...

Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD’de Patricia Sherman. Banka taslağımı temizlemek ve yeni bir iş kurmak için 185.000,00 USD tutarında borç aldığım konusunda deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettiğimde ve banka poliçesi nedeniyle eşyalarını aldığımda başladı ve bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Böylece, çok çaresiz kaldım ve her şekilde fon aramaya başladım. Neyse ki benim için, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi firması firmasından bahsetti, dolandırıcılıktan korktuğum halde ilgimi çektim, durumum tarafından zorlandım ve bu şirket hakkında arkadaşımdan tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla temasa geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübelerimden dolayı beni gerçekten şüphe etti, bunu çok az biliyor muydunuz? '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün İyi organize olmuş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi bu kredi firması sayesinde yüzüme tekrar gülümsediler. Bu yüzden, eğer gerçekten kendi işinizi büyütmek veya başlatmak için veya herhangi bir maddi sıkıntıda gerçekten borçlanmaya ihtiyacınız varsa, bugün işinizde finansal bir gelişme fırsatı bulmanızı öneriyoruz… .. {E-posta:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... kredi almak için çevrimiçi aldatmaca kurbanı değil. Teşekkürler

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Bize Ulaşın:
(İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
WhatsApp ::: + 6282274045059
Tel .... ::: + 6282274045059

Yasal, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Meşru kredi arayışınız bugün burada sona eriyor çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Herhangi bir nedenle bir banka veya finans kurumu tarafından krediyi reddetmeniz durumunda, mali sorunlarınız için artık endişelenmeyin, çünkü mali talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'den fazla işletme sahibine milyarlarca (farklı para birimleri) işletme kredileri sağladık. İşinizi büyütmeniz için size doğru işletme kredileri sağlamak için kendi risk teknolojimizi kullanıyoruz. Düşük faiz oranlı her tür kredi ve aynı zamanda kredi geri ödeme süresi sunuyoruz. Krediniz kötü mü? Fatura ödemek için paraya ihtiyacınız var mı? ya da yeni bir iş kurma gereğini hissediyor musunuz? Yetersiz finansman nedeniyle tamamlanmamış bir projeniz var mı? Size fayda sağlayacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? İSKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ mükemmel profesyonel finansal hizmetler sağlamayı amaçlamaktadır e_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)